Vesti / Aktuelno / "Vodim i volim Vojvodinu"

"Vodim i volim Vojvodinu"11.03.2010. 17:14

Autor: Grof Žekula(1)
Milan Djuričić, promocija...
Milan Djuričić, promocija...
N

a konferenciji za medije u SC “Vuajdin Boškov“ u Veterniku, predstavljeno je poslednje pojačanje za ovu sezonu – Milan Đuričić Đumi. On će imati zadatak i obavezu da, predvodeći tim sa klupe, vrati poljuljani ugled “Staroj dami“, razmrda ekipu u svakom smislu i pripremi je za napad na treće mesto prvenstvene lestvice i finale Kupa.

Time je, nadamo se, okončano “martovsko ludilo“ koje je do sada decenijama krasilo američki koledž sport, a već dve godine za redom se provlači i kroz naš voljeni klub, jer smo i prošlog i ovog marta rešili da promenimo šefa stručnog štaba (tada Marić menjao Petrovića, sada Đuričić Babića), pa da ćemo konačno uploviti u mirnu luku ozbiljnog rada, discipline, povećanja elana, poboljšanja timskog duha, kako bi ta konsolidacija redova i dovela do gorepomenutog cilja.

Sportski direktor kluba Miodrag Pantelić je na početku naglasio da je, uprkos sramotnom prošlonedeljnom porazu od Metalca, ex trener Babić dobio podršku kluba da nastavi sa radom, ali da on lično nije video nikakvu mogućnost da sa istim nastavi, pa da je doneta obostrana odluka o prekidu saradnje. Klub je, po njegovim rečima, odmah pronašao rešenje koje je u ovom momentu i najbolje, jer na strani Đuričića stoji iskustvo, činjenica da odlično poznaje i klub i igrače, pa će period adaptacije, što je u ovakvim slučajevima i najvažnije, biti kratak. Izrazio je i lično zadovoljstvo što je Đumi preuzeo vođenje ekipe, jer za njega ima samo reči hvale, i kao fudbalskom znalcu i kao čoveku.

Milan Đuričić je odmah naglasio da po drugi put seda na klupu kluba za koji i navija, da je izuzetno srećan zbog toga i da je spreman da se uhvati u koštac sa svime što ga očekuje. Pohvalio je i momke sa kojima je danas već odradio jedan trening, istakao da se radi o kvalitetnom igračkom kadru, da je urađen dobar posao i u prelaznom roku i da je na njemu da najviše, u početku, poradi na jačanju timskog duha i da svojim radom i savetima doprinese da se svaki igrač podredi kolektivu, kako bi kolektiv omogućio svakom igraču ponaosob da pokaže svoj talenat i svoju vrednost. Time bi se stvorio balans, koji bi bio od krucijalnog značaja za poboljšanje igre, a samim tim i imidža, kluba koji nam je svima u srcu.

Već u subotu (14h na “Karađorđu“, protivnik Čukarički) novi šef struke debitovaće pred istim onim ljudima koji su mu kao navijači, simpatizeri i poštovaoci “Stare dame“ dali punu podršku i dočekali ga raširenih ruku. Samo svojim radom, on može opravdati očekivanja koja se polažu u njega. Ne preostaje nam ništa drugo nego da mu poželimo da u tome uspe, jer bi to bilo na dobrobit svih, kojima je crveno-bela boja u srcu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić11
Ivanović8
Vukanović8
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zukić20
Zady Sery20
Radulović20
Korać18
Milosavljević15
Petrović14
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...